Bierzw15.JPG
Bierzw15.JPG

van de oven naar de ketel


SCROLL DOWN

van de oven naar de ketel


het proces


het proces


Bier36.JPG
 

Van brood naar bier

 

Hoewel de ideale situatie zou zijn om nooit broodoverschot te hebben in onze bakkerij, wilden wij met situaties waarin dat wel het geval was iets aanvangen. 

Er bestaan geen twee betere partners in crime dan brood en bier: beide zijn oeroude producten, en zijn gemaakt van quasi dezelfde ingrediënten.   Een basisversie van eender wat kan op simpele wijze ontstaan, maar het vergt echt vakmanschap om tot een meesterproduct te komen! Hun allergrootste overeenkomst? Ze zijn een van de beste uitvindingen sinds de mens begreep hoe graan werd verbouwd. Om van surplus brood een biologisch bier te maken was dan ook een logische stap.

Wij brouwen bier van ons surplus ambachtelijk biologisch desembrood. Brood dat anders niet zou geconsumeerd worden, wordt nu gebruikt als de basis voor ons magisch eigen graannat.


 

ONGEËVENAARDE SMAAK

Onze blonde Troggeling is een allemansvriend.   Ze verleidt met haar volle, fluwelen vormen maar verrast door een subtiele bittere complexiteit en een leuk zuurtje.   Onze lichtbruine Troggeling heeft het uitzicht van een graasgrage merrie, maar de allures van een rasechte Belgische volbloed.   Volrond, complex, bitter en zoet. Onze beide broodbiertjes zijn ongepasteuriseerd en ambachtelijk gebrouwen op kleine schaal in Gent.